Pin It

Prošla sedmica je bila jako značajna za BMW...

On je na prestižnom Concorso d’Eleganza Villa d’Este predstavio buduću seriju 8 u konceptnoj formi, a sada je najavio i predstavio fotografije novog brutalnog M8, koji je kako vidimo u razvojnoj formi i pod kamuflažom. Godina 2018. će biti period kada bi ova dva modela trebali vidjeti u prodajnim salonim po, vjerujem, paprenim cijenama...

BMW je sa novom serijom 8 najavio i jedan budući dizajnerski pravac prema kojem bi išli svi budući modeli. Ono što je primjetno nama a vjerujem i Vama je veoma agresivan i futuristički nastup. Masivna maska hladnjaka, BMW-ovi bubrezi sa sada jako istaknuti dok su svjetlosne grupe naprijed dobile veoma oštre uglove i opremljene su posljednjom generacijom tzv. laserskih svjetala. Nazad je primjetan utican hibridnog i8 modela te dva izduvna topa trapezoidnog oblika.

Unutrašnjost je opet tema za sebe. Dosta luksuzna i vremenski ispred svih konkurenata, obložena je najfinijom Merino kožom a tu su i dodaci od kompozitnih materijala na bazi ugljika te ručno polirani dijelovi aluminijuma. Čak je Swarovski odgovoran za malu staklenu plohu na iDrive kontroleru kako bi zauvijek 'zaštitio' njegov identitet bez ogrebotina. Hmmm lijepo!

O pogonskoj grupi za sada nema riječi, očekujemo V8 motore a po mogućnosti V12 BiTurbo dostojne GT automobila i serije8!

Ostale fotografije: