Pin It

VW je predstavio novi model Pola koji se temelji na novoj MQB A0 platformi...

Ista je donijela povećanje dimenzija u svim pravcima. Sada je duži, širi i niži od prethodnika, a ilustracije radi veći je u svim smjerovima od npr. Golfa Mk4. Zapremina prtljažnika iznosi 351 litar što je povećanje od 25% u odnosu na prethodnika.


Unutrašnjost također donosi dosta toga novog. Premijerno u svojoj klasi, novi Polo donosi potpuno digitalnu kontrolnu ploču preuzetu sa modela veće klase. Osim velikih mogućnosti personalizacije i prikaza informacija, moramo priznati da djeluje dosta moderno i zanimljivo. Sa desne strane se nastavlja novi infotainment sistem sa većim ekranom. U doplati je moguće dobiti Beatsaudio multimedijalni sistem izlazne snage 300W.

Ne sumnjamo da će novi Polo biti jedan od najsigurnijih u segmentu, tačno tamo gdje je stao njegov prethodnik sa maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost. Novi Polo će nuditi veoma izdašne pakete opreme, a i cijena će biti prihvatljiva. Sačekajte kraj ... 

Ponuda motora uključuje 1.0 benzinske motore snaga 65 - 115 KS u TSI verziji. Što se tiče dizela za sada imamo dva motora u ponudi identične zapremine od 1,6 litara i snaga 85 i 95 KS. Sve motore je moguće upariti sa veoma dobrim ručnim 6 stepenim mjenjačem odnosno DSG automatikom. 

Nekada kasnije u ponudi će biti potpuno novi 1.5 TSI motor snage 150 KS koji je premijerno predstavljen u osvježenoj 7 generaciji Golfa. Također, neće izostati niti GTI verzija koja sada dolazi sa 2.0 turbo motorom snage 200 KS

Za kraj cijena, u Njemačkoj starta već od 12.975 EUR-a.