0
0
0
s2sdefault

BMW-ov X5 više nije najveći SUV u ponudi, njegovo mjesto je sada zauzeo novi luksuzni model X7 koji serijski dolazi sa 7 sjedišta...

Bio je ovo odgovor na konkurenciju. BMW-ov novi SUV donosi radikalan korak naprijed kada je u pitanju sam dizajn, ali opet prepoznatljiv kao BMW-ov. Naprijed dominira masivna maska hladnjaka te svjetlosne grupe koje serijski dolaze u LED tehnici. Opciono su dostupna ona "laserska" svjetla, za probirljive... Na ovom automobilu, tačnije jahti, zadnja vrata su veća nego prednja. Razlog? Zbog lakšeg pristupa zadnjem trećem redu sjedišta.

Za početak tu su tri motora, jedan benzinski u verziji X7 xDrive40i 3.0 sa 340KS te dva dizela 3.0d sa 265 KS te potentsni M50d sa 3.0d motorom i četiri turbo punjača za maksimalnih 400KS i čak 760Nm obrtnog momenta. 

Unutrašnjost je ogromna, a materijali najkvalitetniji u BMW-ovoj gami kojih se nebi posramio niti slavni Rolls. Pažnju plijeni ručica mjenjača od Swarovski kristala te impozantni 12,3'' ekran od tečnih kristala sa Full HD rezolucijom. U unutrašnjosti možete kombinovati 6 ili 7 sedjišta u zavisnosti od potrebe. Serijski se dobija automatski klima uređaj u 4 zone dok je opcijski dostupan klima uređaj sa 5 zona uključujući i posljednji red sjedišta. Ništa se ne smije prepustiti slučaju. Zapremina prtljažnika sa oborenim trećim redom sjedišta iznosi velikih 1.376 litara dok sa oborenim drugim redom sjedišta zapremina raste na "kamionskih" 2.560 litara.

Spisak aktivne i pasivne sigurnosne opreme je jako velik kao i mogućnost personalizacije.

Uskoro u salonima!