0
0
0
s2sdefault

Mercedes-benz je na Sajmu automobila u New Yorku predstavio nasljednika modela GLS...

Radi se o ogromnom SUV-u sa tri reda sjedišta koji je spreman da pomrsi račune najnovijem BMW-ovom gigantu, modelu X7!! Na američkom tržištu će se pojaviti sa dva benzinca. Prvi oznake GLS 450 krije novi 30 litarski linijski šest cilindarski motor najveće snage 362 KS dok obrtni moment iznosi 500 Nm. Potentniji i mnogo moćniji model donosi oznaku GLS 580. Pod poklopcem je 4.0 litarski V8 sa EQ Boost Hybrid tehnologijom za maksimalnu snagu od 483 KS i 699 Nm obrtnog momenta.

Obje verzije GLS-a dolaze serijski sa novim 9-stepenim 9G-TRONIC automatikom i 4Matic pogonom na sve točkove. Za one zahtjevnije E-Active Body Control je opcija, a donosi hydropneumatski ovjes koji pomoću radara i senzora ispred skenira put i tim prilagođava rad samog ovjesa prema odabranim postavkama za što udobniju vožnju.

Novi GLS donosi blagu revoluciju u samoj unutrašnjosti gdje i dalje glavnu riječ vode dva masiva ekrana dijagonale 12,3'' sa MBUX infotainment sistemom posljednje generacije. Recimo, boje kontura unutrašnjost će vozač moći ukrasiti sa 64 različite boje koje su na raspolaganju. 

Cijena nepoznata!