0
0
0
s2sdefault

Ako bi se moglo napisati na samom početku, Supra za "sirotinju"...

Nekako smo 'progutali' knedlu kada je predstavljena nova Toyota Supra, dotjerana verzija BMW-a Z4. Kako vrijeme prolazi Supra će u svoju ponudu uvrstiti nešto slabiji turbo benzinski motor sa 4 cilindra i zapremine 2.0 litra. Kao i najjači model u ponudi tako će ovaj motor biti ponuđen samo u konfiguraciji sa osmostepenom ZF automatikom. Pogađate, isti motor se već nalazi u ponudi BMW-a Z4 oznake sDrive3.0i.

Maksimalna snaga mu je 258 KS dok obrtni moment iznosi dobrih 400 Nm. Do 100 km/h prema tvorničkim podacima stiže za 5,2 sekunde dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Podatak koji nam sve sviđa je činjenica kako je novi motor lakši za 110 kg od rednog šestaka te i dalje nudi idealnu raspodjelu mase od 50:50 između osivina. Nema dvojbe da će i ovaj motor ponuditi zadovoljavajuća vozna svojstva.

Za sladokusce tu je Fuji Speedway verzija sa posebnom bijelom perla bojom, 19'' aluminijskim felgama, crvenim kučištima retrovizora, umetci od 'karbona' u unutrašnjosti te dijelovi unutrašnjosti presvučeni crnom Alkantarom. Lijepo zvuči podatak da će ih biti proizvedeno samo 900 komada od toga 200 će biti u Fuji Speedway verziji.