0
0
0
s2sdefault

Nakon brojnih odgađanja početka prodaje 8-me generacije ona je tu sa nama, a Volkswagen je sada i službeno predstavio prve fotografije i detalje njihovog najmoćnijeg Golfa ikada...

Novi Golf R nastavlja tamo gdje je stao prethodnik. Krenut ćemo odmah od tehničkih informacija. Pod poklopcem motora je i dalje 2.0 TSI turbo benzinac maksimalne snage 320 KS dok obrtni moment iznosi 420 Nm. DSG automatika je standardna u svim modelima, a kako navode 4Motion pogon je doživio određene promjene. Naravno na bolje... Po prvi put tu je Vehicle Dynamics Manager (VDM) i elektronski kontrolisanim diferencijalom XDS dovoljan za sprint do 100 km/h za 4,7 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 250 km/h dok sa opcionim paketom opreme R Performance taj limit je pomjera na brojku od 270 km/h.

Kažu da je već prošao određena testiranja te da je na slavnom Nurburgringu brži od prethodnika za 19 sekundi koji je imao vrijeme od 07:51 sekundi. Po tome ispada da je trenutno Golf R najbrži Hothatch na svijetu a iza sebe ima Renault Megane RS Trophy R sa vremenom 7:40,01. Naravno, ako uzmemo modele koji za pogon koriste samo prednju osovinu francuz je i dalje vladar!