Pin It

Gledajući jednu od posljednjih kampanja, Alfa Romeo i studija Zagato su udržili snage i predstavili model Hiulia SWB...

Kao što se može pretpostaviti iz imena, kao donor poslužio je najsnažniji Quadrifoglio model Giulie sa V6 turbo benzinskim motorom. Rastojanje među dvije osovine je smanjeno kako bi se napravila atraktivna Coupe karoserija koju potpisuje slavni Zagato. Slavni Coachbuilder je unaprijedio već odlični QV model na razinu GTAm verzije s tim što je zadržan ručni mjenjač, kako bi automobil povezao sa vozačem u najboljem mogućem smislu.

Šta reći o samom dizajnu osim fascinantan i prelijep Coupe.  Naprijed dominiraju masivni otvori za zrak, na prednjem braniku te poklopcu motora. Svjetlosne grupe vuku dizajn sa redizajnirane Giulie dok zadnji dio djeluje kao odsječen, sa decentnim spojlerom.

Kao što smo rekli na početku, srce ovog remek djela je "serijski" 2,9 litarski V6 turbo motor iz QV verzije Giulie s tim da je nasviran na 533 KS koliko ima GTAm model koji je uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. GTAm model je dostupan samo u kombinaciji sa automatskim mjenjačem, pa je ekskluvizitet ovog modela podignuta na još jedan veći nivo.

Zagato je navaedni automobil predstavio s ciljem da proslavi 100 godina saradnje sa čuvenim Alfa Romeom. Cijena nije objavljena, a vjerovatno će biti u rangu GTAm modela ili čak skuplja.