0
0
0
s2sdefault

Nakon nekoliko špijunskih fotografija BMW je i službeno predstavio osvježenu Seriju 4 u svim karoserijskim oblicima uključujući i moćni M4...

Tržište je takvo, stalno se traže usavršavanja. Srećom promjene su minimalne, tek toliko da se dbije novo svježije lice zahvaljujući novim otvorima za zrak naprijed i svjetlosnim grupama u FULL LED tehnici kao i svjetlima za maglu koja također serijski dolaze u LED tehnici. Zadnje svjetlosne grupe su također dobile novu grafiku. difuzor u M4 verziji pa kompletna cjelina djeluje nešto svježije i modernije. I dalje su tu dostupna četiri paketa opreme: Advantage, Sport Line, Luxury i M Sport.

U unutrašnjosti su novi materijali, a prednja armaturna ploča je sada obložena kožom i prošivena duplim šavovima. Uz to sada imamo više hromiranih elemenata odnosno crnih sjajnih pa je sve ukupno dobilo malo na ekskluzivnosti i vrijednosti više klase. Opciono dostupan infotainment sistem Professional je dobio novo okruženje i brži odziv na komande vozača. Mjerni instrumenti, oni u digitalnoj formi su sada radizajnirani pa nude veči stepen personalizacije prema vlastitim željama što je svakako jako bitna stvar. Ljubitelji gadget-a ovo sigurno neće izostaviti sa liste svojih želja u jednom ovakvom automobilu.

BMW-ovi inžinjeri su na verzijama Coupe i Gran Coupe više pažnje posvetili komponentama ovjesa ne narušavajući razinu komfora koja je do sada bila prisutna u ovim modelima. Automobil je sada još stabilniji a vožnja kroz zavoje predstavlja stepenicu više u odnosu na konkurenciju. Verzije modela 430i i 430d mogu odabrati prilikom kupovine pneumatike visokih performansi za prvu ugradnju. Delikates za adrenalinske ovisnike...

Kada je motorizacija u pitanju promjena nije bilo. Benzinci počinju sa modelom 420i snage 184 KS pa do 326 KS za model 430i, a dizeli od 420d sa 190 KS te 435d sa 313 KS. Ujedno i posljednji nabrojani 435d serijski od sada dolazi sa xDrive pogonom na sve točkove. Kada je slavni M4 i M4 Convertible u pitanju, i dalje raspolažu sa 425 KS serijski odnosno 444 KS sa opciono dostupnim Competition paketom opreme.