0
0
0
s2sdefault

Mnogi su zagovornici kako je tzv. "Dieselgate" afera kriva za odgađanje nekih modela poput Golfa R400/R420 koji su trebali predstavljati najbolje od VW-a...

Ipak, dok očekujemo budućeg R-a tunerska kuća Manhart je upetljala svoje prste kako bi trenutnim vlasnicima VW Golfa Mk7 R ponudila rješenje za nadolazeću i sve jaču konkurenciju. Nakon što nas je Audi počastio veličanstvenim RS3 sa dobro poznatim turbo "petakom" nasviranim na 400 KS, Manhart se odlučio na poseban projekt ponudivši krajnjem kupcu izlaznu snagu na radilici motora od 450 KS.

Sa vana nema nekih posebnih promjena koje bi ga izdvojile od standardnih modela. Tu je prije svega dodatni lip za prednji spojler, posebne Manhart aluminijske felge te H&R ogibljenje. Najviše promjena je naravno pod poklopcem motora. Novo turbo "puhalo", dorađena elektronika motora, novi izduv za nešto sportskiji zvuk dovoljni su za maksimalnu snagu od 450 KS. Svu tu snagu treba prenijeti na podlogu pa je DSG automatika sa duplim kvačilom dodatno dorađena kako bi trpila 500 Nm obrtnog momenta!

Cijena prerade nije navedena...