Pin It

Mercedes-benz je spremio osvježenu S-Klasu (2018.) koja bi trebala blago zetegnuti bore te ponuditi dorađene tehničke delikatese koji su predstavljeni u novim Mercedes-benz modelima...

Premijeru očekujemo za mjesec dana, dakle u aprilu. A kada je april u pitanju imamo Sajam automobila u New Yorku koji će vjerovatno biti domaćin predstavljanja osvježene luksuzne krstarice. Ipak je tržište SAD-a veliki dio kolača za koji jako brine Mercedes-benz, a i prodaja im ide odlično. Ugodno s korisnim rekli bi!

Osim vanjštine najviše promjena će biti ispod lima. Očekujemo unaprijeđene motore, po jedan u benzinskoj i dizel gami. Prvi oznake M 256 predstavlja neku vrstu mikro hibrisa sa integrisanim alternatorom i električnim kompresorom, a mijenja twin turbo V6 motor. Očekivana snaga je preko 400 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Drugi, možda i najinteresantniji je M 276 i mijenja trenutni redni šestocilindraš na dizel gorivo. Obećana snaga je 313 KS i 615 Nm obrtnog momenta. Uparen sa novim 9G-Tronic automatskim mjenjačem obećava vrhunske vozne osobine dostojne trokrake zvijezde. Ljubitelji AMG oznake će i dalje moći uživati sa V8 odnosno V12 monstrumima.

Na kraju, najavljuju da će nova S-Klasa biti tehnološki najnapredniji Mercedes kada izađe na tržište. Pored svih sistema koje će nasljediti od trenutne E-Klase, svi oni će biti nadograđeni i poboljšani. Tu je svakako i autonomna vožnja koja će podići stepenicu više u odnosu na konkurenciju. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati na kraju. Treba se suprostaviti novoj BMW Seriji 7 te nadolazećem Audiju A8 koji će biti predstavljen u julu 2017. godine.