0
0
0
s2sdefault

Kao što se već ranije pisalo Ford Puma je oživljena i to u formi kompaktnog crossovera. Nažalost, nekada je to bio zanimljiv sportski nastrojen i zabavan automobil sa troja vrata...

Sada Vam pokazujemo prve fotografije Pume u ST izdanju koja bi bila nešto paprenija. Sada su mu konkurenti Audi SQ2, Hyundai Kona N itd... dolazi neki novi svijet gdje sve veću popularnost imaju automobili sa povišenom podnicom.

Obzirom da platformu dijeli sa modelom Fiesta, gotovo je sigurno da će nasljediti i njegovu motorizaciju koja se ogleda u vidu turbo benzinskog modela sa tri cilindra maksimalne snage 200 KS i 290 Nm obrtnog momenta. Puma ST ima nešto veću masu vozila pa je očekivati da će same performanse biti tik iza Fiesta-nih i 6,5 sekundi do 100 km/h. Da se razumijemo, to je i danas veoma dobra brojka kada se gleda segment crossovera.

Prema onome što se vidi sa fotografije, u odnosu na običnu verziju imat će aerodinamičke dodatke na karoseriji, proširene blatobrane, veći krovni spojler nazad, veće aluminijske felge te dorađen kočioni sistem. Nazad, ispušnu notu (ma kakva god ona bila iz trocilindraša..) će potpisivati dvostruki ispušni završeci. Da, pravi su nisu "Fake" kao kod većine automobila današnjice.