Tko od nas nije barem jednom maštao o vožnji Bondovog Astona, sa Seamasterom na jednoj ruci i Martinijem u drugoj (BTW, ovo baš i nije dobra ideja)? Ako kojim slučajem imate spremljen pokoji milion sa strane, imate sreće, jer će ovog tjedna (točnije 18. veljače) Christie’s aukcije održati dražbu 25 predmeta iz najnovijeg blockbustera ‘Spectre’ o najpoznatijem britanskom agentu. I ne samo da imate priliku kupiti jedan od prototipova Omega Seamastera iz filma, već i prototip vjerojatno najljepšeg Aston Martina u cijeloj franšizi.

PROTOTIP OMEGA SEAMASTER 300 ‘SPECTRE’ (DANIEL CRAIG)

Ne, pod ovim satom ne mislimo na jedan od 7.007 primjeraka Seamaster 300 ‘Spectre’ Limited Edition modela koje je Omega napravila za svoje autorizirane dilere. Sat koji gledate je jedan od osam prototipova napravljenih za potrebe filma, a upravo ovaj primjerak je nosio James Bonda.k.a. Daniel Craig. Trenutačna procjena cijene iznosi između 20.000 i 25.000€, ali s obzirom na njegovu kolekcionarsku vrijednost, ovaj bi mogao i vrlo lagano postići duplu cifru.

portalsatova.com

In-house mehanizam švicarske manufakture H. Moser & Cie. je pravo inovativno mehaničko čudo.  Osim što je vizualno jedan od najljepših modernih mehanizama koji se nude u luksuznoj klasi satova, komplikaciju “Perpetual calendar” prikazuje na potpuno razumljiv i jednostavan način. Iako izvorno predstavljen u modelu “Perpetual 1” u 2010. godini, po prvi puta će taj mehanizam biti predstavljen u titanskom DLC kućištu. Za više informacija pročitajte najavu u nastavku.