0
0
0
s2sdefault

VW Golf je dugo vremena najavljivan kao revolucionarni, najnapredniji, najbolji, naj ovo, naj ono ... i imamo ga priliku vidjeti u usporedbi sa drugim modelima ali i sa svojim prethodnikom.

Sada treba postaviti pitanje koliko je daleko Golf 8 odmakao od svog prethodnika Golfa 7-me generacije? U prilogu ovog članka je video i poređenje ova dva modela(Golf 7 ima R-Line paket opreme). Iz onoga što vidimo jasno je kako su inžinjeri iz Wolfsburga nametnuli ekranizaciju u prvi plan dok je stvarna istina takva da su nijemci maksimalno štedili na skoro svim materijalima i odlukama na ovom modelu kako bi naravno imali maksimalnu zaradu.

Fizički prekidači su otišli u historiju, a tu su sada ekrani. Istina, postojali su ekrani i kod prethodnika, ali i mehanički prekidači za neke najvažnije funkcije poput kontrole svjetala, grijanja sjedišta, podešavanja klimatizacije i slično. Treba li spomenuti jeftinu tvrdu plastiku koja zauzima skoro svaki detalj unutrašnjosti u novoj osmici (ovo nema veze sa R-Line paketom opreme), kao da ste sjeli u neku Daciu. Ono što je trebalo olakšati uporebu i korištenje automobila dovelo je do toga da nova rješenja znatno otežavaju stvari te Vas "tjeraju" da skrenete pogled sa ceste kako bi nešto podesili.

Ne treba gledati konkurenciju pogledajte Golf 7 iz video priloga. Djeluje više "premiumski" nego plastična osmica.