NEW YORK/SEUL, 5. april 2023. godine – IONIQ 6 elektrificirani streamliner Hyundai Motor kompanije osvojio je prestižne nagrade:  Svjetski automobil godine, Svjetsko električno vozilo i Svjetski najbolje dizajnirani automobil godine za 2022. godinu, pohvaljen od strane međunarodnog žirija zbog svoje jedinstvene aerodinamičnosti dizajna i izvanredanog električnig dometa. “World Car Awards” otkrio je rezultate na svečanosti održanoj danas na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku (NYIAS).

EV9 ubrzava preobrazbu brenda Kia kao pružaoca rješenja održive mobilnosti
Korporacija Kia je danas razotkrila nekoliko videosnimaka svog dugo očekivanog modela EV9, električnog SUV-a. Veliki sportski terenac Kia EV9 trebao bi u doba elektrifikacije ubrzati preobrazbu brenda kao pružaoca rješenja održive mobilnosti.

Offenbach, 13. oktobar 2021.-Hyundai i20 N proglašen je prvakom 2021 godine na Top Gear Sedmici brzine, nakon što je demonstrirao najbolje performanse iz skupine od 26 modela visokih performansi. Sedmica brzine odvijala se nekoliko dana na Top Gear -ovoj testnoj stazi  Dunsfold, gdje je hach nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova.

Njegovi konkurenti su bili sportski modeli svjetskih marki koje su najviše orijentirane na performanse. Takmičenje je uključivalo lagane dvosjedne sportske automobile, hibridne modele s 1.000 KS i potpuno električne sportske automobile.

Nakon preliminarnih procjena, pet modela koji su ocijenjeni kao najzabavniji u vožnji takmičili su se na cestama Nacionalnog parka Exmoor u Velikoj Britaniji. Na kraju, sudci, uključujući stručni urednički tim Top Gear -a, britanskog automobilskog novinara Chrisa Harrisa i lika iz Top Gear -a The Stig, okrunili su prvaka - i20 N

 “Svake godine okupljamo najzabavniju kolekciju brzih automobila lansiranih u posljednjih 12 mjeseci. Zovemo ga Speed ​​Week (Sedmica brzine) kako bismo opravdali prostran, višednevni program i cjelokupnu logističku podršku. Sedmica brzine uvijek je puna iznenađenja. Ono što nismo očekivali bilo je to da se najpristupačniji automobil ovdje ujedno istakne kao pobjednik. i20 N oduševljava, performansama i stvarnom dinamikom koji ga ističe, ne samo u svojoj klasi , već i u cijelom spektru Sedmice brzine. ” ", rekao je Jack Rix, urednik časopisa Top Gear.

i20 N: najmanji, ali snažni N model.

Počecima koji sežu od motorsporta, najnoviji hatch Hyundai N uzima inspiraciju i posuđuje inženjerske vrijednosti s više relija -nagrađeni i20 WRC reli automobil. Karakter visokih performansi i20 N pruža iznimno iskustvo u vožnji na stazama za utrke i autocestama.

 “Baš kao i svi naši modeli Hyundai N, i20 N smo konstruirali  kako bismo pružili uzbudljivo iskustvo vožnje na stazama za utrke, pouzdanost na autocestama i svakodnevnu upotrebljivost. Bilo je izazovno, ali uspjeli smo stvoriti hatchback visokih performansi po pristupačnoj cijeni”, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. “I20 N je nadmašio konkurenciju na jednom od najizazovnijih testova u industriji i proglašen je sveukupnim prvakom “Top Gear's Speed ​​Week –a”. Veoma smo ponosni što vidimo da je Hyundai zaslužio svoje mjesto među najkvalitetnijim markama automobila. ”