Pin It

Da, dobro ste pročitali. Već sada slavni Rimac Automobili iz mjesta Sveta Nedjelja u susjednoj Hrvatskoj kupio je prestižni Bugatti...

Akvizicijom Bugattija stvorena je nova kompanija Bugatti Rimac d.o.o. sa sjedištem u Hrvatskoj koja će biti centar razvoja svih budućih sistema i komponenti za ove dvije automobilske marke. Obzirom da su Hyundai i Porsche već kupili dio dionica kompanije Rimac Automobili, trenutna šema vlasništva je objavljena ispod.

Kao što vidite u vrhu su investitori, a ispod su stvorene dvije zasebne kompanije. Rimac Bugati te Rimac Technology koji će se baviti razvojem svih budućih električnih komponenti, kako za potrebe grupacije tako i za strane investitore. Porsche je tu najglasniji, a koliko je zapravo ovaj korak bitan Porscheu dovoljno govori podatak da su na gala večeri u Dubrovniku povodom osnivanja nove kompanije Rimac Bugati d.o.o. prisustvovali svi vodeći ljudi ove kompanije.

Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako malo vremena, ali ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visoko kvalitetni. Bugatti ima više od jednog stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, ali i jednu od najimpresivnijih linija automobila, rekao je Mate Rimac.
 
 
Za potrebe novog koncerna Rimac Bugatti gradi novo sjedište u kampusu koje se prostire na 100.000 m2 i koštat će preko 200 miliona Eura. Otvorenje je zakazano za 2023. godinu i tu će biti uposleno blizu 2.500 stručnjaka iz čitavog svijeta. Rimčev posljednji novitet električnog hiper automobila Nevera je već rasprodan za prvu godinu proizvodnje koja će ići u brojci od 50 primjeraka.